kongerss_2016_bann_top

6™ Macedonian Neurology Congress & 2nd International Ohrid Meeting
 Malformations of Cortical Development and Epilepsy
 21-24 September 2016 Ohrid, Macedonia
 ВТОРА ОБЈАВА / Second anouncement        РЕГИСТРИРАЈ СЕ / Register
plazmatron Преку 300 самостојни терапевтски измени на плазма - Изминативе две години Универзитетската клиника за неврологија изведе повеќе од 300 самостојни терапевтски измени на плазма. Со оваа процедура се лекуваат акутни и хронични воспаленија на периферните нерви, миастенија гравис и други поретки невролошки состојби. Процедурата се изведува со примена на модерен протокол за измена на плазма во согласност со препораките на медицина базирана на

Read More

ctg Нов апарат за компјутерска томографија - Од почетокот на 2016 год. на Клиниката за неврологија е инсталиран апарат за компјутерска томографија Siemens Somatom Emotion. Овој современ апарат овозможува брза и прецизна дијагноза , пред сé, на пациентите со мозочен удар. Апаратот се наоѓа во просторот на самата Клиника, така што пациентите повеќе не се транспортираат во друга установа за снимање, туку

Read More